Call us: 2310 699 933 | E-mail: info@magnisalis.com

Magnisalis Petros

Welcome...

Μαγνήσαλης Πέτρος & Σια Ο.Ε.

Ο Πέτρος Μαγνήσαλης ξεκίνησε την δραστηριότητα του στο γυαλί το 1976. To 1980 ήταν ο πρώτος κατασκευαστής διπλών θερμοηχομονοτικών υαλοπινάκων στην Ελλάδα με ζεστή κόλα hot melt. Το 1987 η εταιρία άλλαξε δραστηριότητα και ασχολήθηκε με τα υλικά διπλής υάλωσης. Η εμπειρία που απέκτησε τα προηγούμενα χρόνια ως κατασκευαστής διπλών γυαλιών ήταν πολύτιμη γιατί γνώρισε όλες τις ιδιαιτερότητες, όλες τις δυσκολίες αλλά και όλα τα προβλήματα που τυχόν προέκυπταν κατά την παραγωγή, την τοποθέτηση αλλά και την συμπεριφορά του υαλοπίνακα μετά από χρόνια. Το 1992 η εταιρία μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης και κάλυπτε χώρο 800τμ. Ένα χρόνο αργότερα ξεκινάει τις εξαγωγές προς χώρες των Βαλκανίων, οι οποίες σήμερα είναι μια από τις σημαντικότερες δραστηριότητες της εταιρίας στα προϊόντα διπλής υάλωσης. Το 1999 η εταιρία μεταφέρθηκε σε νέο ιδιόκτητο χώρο 3.500τμ για να καλύψει τις ανάγκες των Βαλκανικών χωρών αλλά και της Ελληνικής αγοράς.

Τεχνογνωσία

Η εταιρία στηριζόμενη στην εμπειρία και τεχνογνωσία της δηλ. σε ισχυρές και υγιείς βάσεις κατέκτησε την ηγετική θέση της Ελληνικής αγοράς και των Βαλκανίων (Ρουμανία, Αλβανία, Κόσσοβο, Σκόπια, Σερβία, Βουλγαρία και άλλες χώρες). Η ανοδική πορεία της εταιρίας οφείλεται στον συνδυασμό διαφόρων παραγόντων
• Εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων
• Ευρεία γκάμα υλικών
• Στις πάντα χαμηλές τιμές
• Πολυετή εμπειρία και γνώση του αντικειμένου
Η Π. Μαγνήσαλης εισάγει αποκλειστικά τα σφραγιστικά της εταιρίας BOSTIK, της κορυφαίας εταιρίας παγκοσμίως στα HOT MELT, η οποία παράγει 4 διαφορετικά BOSTIK προϊόντα, καλύπτοντας όλες τις απαιτήσεις. Ακόμη, η εταιρία διαθέτει στις αποθήκες ετοιμοπαράδοτα προϊόντα όλων των εταιριών τα Hot melt – ζεστής κόλλας της αγοράς, έτσι ώστε να μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες των συνεργατών της, όσο εξειδικευμένες και αν είναι αυτές σε Ελλάδα και Βαλκάνια.

Εργαστηριακοί Έλεγχοι

Στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στεγάζεται εξειδικευμένο εργαστήριο για τον ποιοτικό έλεγχο των υλικών. Στα πιστοποιημένα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ε.Ε., μηχανήματα έλεγχου δοκιμάζονται όλα τα σφραγιστικά υλικά και τα πυριτικά που διοχετεύονται στην αγορά. Στο εργαστήριο ελέγχεται αν και πόση υγρασία εισρέει από το σφραγιστικό υλικό στο εσωτερικό του διπλού υαλοπίνακα. Σε αυτή την διαδικασία προσομοιώνεται η συμπεριφορά του διπλού υαλοπίνακα στη πάροδο του χρόνου. Κάθε μια εβδομάδα παραμονής του διπλού γυαλιού στον κλίβανο, αντιστοιχεί σε γυαλί τοποθετημένο σε εξωτερικές θερμοκρασίες για ένα χρόνο. Για παράδειγμα αν τοποθετηθεί διπλό γυαλί στο κλίβανο για 7 εβδομάδες, διαπιστώνουμε πόση υγρασία θα περάσει από το συγκεκριμένο σφραγιστικό υλικό σε 7 χρόνια. Επίσης με τα εξελιγμένα μηχανήματα που διαθέτει η εταιρία, ελέγχει την υγρασία που περιέχουν τα πυριτικά όταν παραλαμβάνονται από το εργοστάσιο. Αυτό προφυλάσσει τους κατασκευαστές από αστοχίες που μπορεί να δημιουργηθούν λόγω προβλημάτων στη διαδικασία συσκευασίας από το εργοστάσιο. Ακόμη στα τεστ που γίνονται, ελέγχεται η εκροή αζώτου από το πυριτικό. Αυτό γίνεται γιατί όταν το πυριτικό υπερθερμανθεί εκρέει άζωτο, το οποίο δημιουργεί διαστολή στα γυαλιά και μπορεί να προκαλέσει μέχρι και την θραύση τους. Το φαινόμενο αυτό δημιουργείται κυρίως σε ενεργειακούς και ανακλαστικούς υαλοπίνακες κατά τους θερινούς μήνες, που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν. Στα τεστ αυτά μετριέται ποσοτικά το άζωτο που εκρέει από κάθε τύπο πυριτικού όταν αυτό φτάσει σε υψηλές θερμοκρασίες.
Συνολικά οι δοκιμές που γίνονται στο εργαστήριο μας είναι :
Α) Διαπεραστικότητα υγρασίας του σφραγιστικού υλικού (κόλλα)
Β) Δυνατότητα μέγιστης απορρόφησης του πυριτικού
Γ) Μέτρηση ποσοστού υγρασίας πυριτικού κατά την παραλαβή του από το εργοστάσιο παραγωγής του
Δ) Συγκέντρωση υγρασίας στο διπλό υαλοπίνακα
Ε) Τεστ θολώματος
Ζ) Ποσότητα υγρασίας του πυριτικού που απορροφήθηκε κατά την παραγωγή του διπλού υαλοπίνακα
Η) Εκροή αζώτου από το πυριτικό
Τα τεστ αυτά γίνονται όχι με δειγματοληπτικό έλεγχο αλλά σε συνεχόμενη ροή έτσι ώστε να ελέγχονται όλα τα προϊόντα. Η διασφάλιση της ποιότητας, η σωστή εξυπηρέτηση και οι χαμηλές τιμές είναι πάντα οι προτεραιότητες μας. Η εταιρία του Πέτρου Μαγνήσαλη εκτιμά και ευχαριστεί θερμά πελάτες- συνεργάτες και προμηθευτές Ελλάδας και εξωτερικού για την άριστη συνεργασία πολλών ετών.

Photos


Η μπροστινή εξωτερική όψη του κτιρίου που στεγάζονται τα γραφεία της εταιρίας.


Ο πλαϊνός χώρος των κτιριακών εγκαταστάσεων που γίνονται οι φορτοεκφορτώσεις.


Ο άνετος αποθηκευτικός χώρος είναι πάντα έτοιμος να υποδεχθεί οποιοδήποτε εμπόρευμα


Κάθε προϊόν, στην αποθήκη, έχει συγκεκριμένη θέση για έλεγχο και ασφάλεια.


Η τοποθέτηση των προϊόντων στο χώρο και στα ράφια γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή.


Η δημιουργία όλου του αποθηκευτικού χώρου βασίζεται στην φιλοσοφία των logistics για καλύτερα αποτελέσματα.


Εξειδικευμένο εργαστήριο για τον ποιοτικό έλεγχο των υλικών που διαθέτει η εταιρία.


Έλεγχος αν και πόση υγρασία εισρέει από το σφραγιστικό υλικό στο εσωτερικό του διπλού υαλοπίνακα.


Σε αυτή την διαδικασία προσομοιώνεται η συμπεριφορά του διπλού υαλοπίνακα στη πάροδο του χρόνου.


Έλεγχος για το αν και σε ποιο σημείο συγκεντρώνεται υγρασία στον διπλό υαλοπίνακα.